Recept

Tussenrib met boontjessalade en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak alle boontjes schoon en snij de snij­ boontjes in kleinere stukken. Blancheer de boontjes 4 minuten in lichtgezouten water en laat ze schrikken onder koud water.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en voeg een klontje boter toe. Spoel de peterselie en hak fijn. Voeg toe aan de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 165°C. Verhit een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met flink wat peper en zout en bak het langs beide kanten kort aan. Leg het vlees in een ovenvaste schotel en hou de pan apart. Laat het vlees 5 minuten garen in de oven. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten in aluminiumfolie.

  4. 4

    Pel de rode ui en snij in halve ringen. Stoof ze glazig in boter. Voeg de boontjes toe en laat ze lauwwarm worden. Meng er een flinke eetlepel van de pesto onder. Haal van het vuur. Snij de feta in blokjes en schep onder de bonensalade. Werk eventu­ eel af met enkele takjes vers basilicum.

  5. 5

    Verkruimel het halve bouillonblokje en roer het met een paar eetlepels water los in de pan van het vlees. Verhit de pan op een zacht vuurtje en roer de aanbaksels los. Laat even inkoken en bind eventueel met wat bruine roux. Voeg het sap van het vlees dat je hebt opgevangen in de aluminium­folie toe en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Snij het vlees in plakjes en serveer met de bonensalade, de aardappelen en de jus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tussenrib met boontjessalade en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!