Spetterende taart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spetterende taart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met ‘n snuifje zout. Klop de dooiers samen met de suiker tot een crème- kleurige massa.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg toe aan de eitjes. Zeef de bloem en spatel voorzichtig onder het beslag. Stort in een beboterde en bebloemde springvorm en schuif 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Steek met behulp van een dresseerring rondjes van ± 10 cm uit de cake en stapel op elkaar. Bestrijk met de opgeklopte slagroom en werk af met een vuurstokje. Ontsteek vlak voor je aan tafel gaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met ‘n snuifje zout. Klop de dooiers samen met de suiker tot een crème- kleurige massa.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg toe aan de eitjes. Zeef de bloem en spatel voorzichtig onder het beslag. Stort in een beboterde en bebloemde springvorm en schuif 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Steek met behulp van een dresseerring rondjes van ± 10 cm uit de cake en stapel op elkaar. Bestrijk met de opgeklopte slagroom en werk af met een vuurstokje. Ontsteek vlak voor je aan tafel gaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.