Recept

Javanaisbiscuit met mokka botercrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de biscuit. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de marsepein samen met 40 ml eiwit los. Klop de rest van het eiwit stijf met de suiker.

  2. 2

    Schep de helft van de opgeklopte eiwitten onder de amandelspijs. Zeef de bloem en schep samen met de rest van het eiwit onder het spijs-eiwitmengsel. Meng niet te lang, anders verliest het beslag zijn luchtigheid.

  3. 3

    Strijk het beslag gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit volledig afkoelen en verwijder het bakpapier.

  4. 4

    Breng de melk en 110 g suiker aan de kook. Klop de eidooier wit met de rest van de suiker. Schenk de kokende melk op de geklopte dooier en laat op zacht vuur indikken tot een dikke crè- me (breng zeker niet aan de kook). Passeer door een zeef en laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de roomboter luchtig en voeg geleidelijk 190 ml van de crème toe. Breng op smaak met mokka-aroma.

  6. 6

    Bestrijk de biscuit – aan de kant waar het bakpapier zat – met 3/4 van de botercrème. Rol ‘m voorzichtig op en bestrijk de buitenkant met de rest van de botercrème. Zet minstens
    1 uur in de diepvriezer.

  7. 7

    Breng voor de ganache de room samen met de glucose aan de kook. Voeg de fondant chocolade toe en laat de chocolade wegsmelten. Neem van het vuur.

  8. 8

    Leg de rolbiscuit op een rooster en schenk er de lauwe ganache over. Versier verder naar keuze met meringue champignons en chocoladedecoratie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Javanaisbiscuit met mokka botercrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!