Papillot van tarbot en boerenkool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Papillot van tarbot en boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de prei en de venkel schoon en snij fijn. Snij de courgette in staafjes. Snij de boerenkool in fijne slierten.

  2. 2

    Fruit prei, venkel en courgette kort in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de groenten uitlekken en bewaar het vocht dat in de pan is vrijgekomen. Meng de boerenkool door de gefruite groenten

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  4. 4

    Leg 4 vellen bakpapier open en lepel op ieder vel wat groenten. Leg er een visfilet op, kruid met peper en zout. Vouw goed dicht, zodat je mooie pakketjes krijgt.

  5. 5

    Leg de papillotten in een ovenschaal en zet ze 7 tot 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.

  6. 6

    Pel en snipper de sjalotten voor de saus. Fruit ze glazig in een steelpannetje met wat boter. Blus met de champagne en het vocht van de groenten. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe, kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en haal meteen van het vuur. Klop er de rest van de boter door zodat de saus goed bindt.

  7. 7

    Haal de vispakketjes uit de oven en knoop er eventueel een mooi lint rond. Geef de saus er apart bij. Serveer met plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de prei en de venkel schoon en snij fijn. Snij de courgette in staafjes. Snij de boerenkool in fijne slierten.

  2. 2

    Fruit prei, venkel en courgette kort in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de groenten uitlekken en bewaar het vocht dat in de pan is vrijgekomen. Meng de boerenkool door de gefruite groenten

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  4. 4

    Leg 4 vellen bakpapier open en lepel op ieder vel wat groenten. Leg er een visfilet op, kruid met peper en zout. Vouw goed dicht, zodat je mooie pakketjes krijgt.

  5. 5

    Leg de papillotten in een ovenschaal en zet ze 7 tot 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.

  6. 6

    Pel en snipper de sjalotten voor de saus. Fruit ze glazig in een steelpannetje met wat boter. Blus met de champagne en het vocht van de groenten. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe, kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en haal meteen van het vuur. Klop er de rest van de boter door zodat de saus goed bindt.

  7. 7

    Haal de vispakketjes uit de oven en knoop er eventueel een mooi lint rond. Geef de saus er apart bij. Serveer met plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.