Recept

Baisers de Malmedy

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten met een mixer stijf en klop er 50 g suiker onder. Meng de rest van de suiker met het amandelpoeder en de bloem.

  2. 2

    Spatel de droge ingrediënten beetje bij beetje en voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Doe het beslag in een spuitzak.

  3. 3

    Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit op elke plaat 12 toefjes van het beslag. Bestrooi met amandelschilfers.

  4. 4

    Bak de koekjes 20 minuten in de hete oven, verlaag de temperatuur naar 100°C en bak nog 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de botercrème. Doe de eiwitten en de suiker in een schone hittebestendige kom. Klop au bain-marie tot het mengsel een temperatuur van 65°C bereikt. Haal van het vuur en klop het mengsel in 5 à 10 minuten met een mixer goed stijf. Mix beetje bij beetje de boter erdoor en klop luchtig. Doe de botercrème in een spuitzak.

  6. 6

    Spuit telkens wat botercrème op een koekje en plak er een tweede koekje tegen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Baisers de Malmedy

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!