Gebakken sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerd witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken sint-jakobsvruchten met gekaramelliseerd witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de witloofstronkjes, snij de onderkant weg en snij elk stronkje in de lengte in 4. Spoel de sint-jakobsvruchten en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Verhit de olijfolie en 30g boter in een steelpan. Wacht tot de boter schuimt en leg dan de witloofkwartjes in de pan. Stoof ze zo’n 3 minuten op een middelhoog vuur tot ze lichtjes karamelliseren.

  3. 3

    Druppel er wat citroensap over en bestrooi met de poedersuiker. Zet het vuur lager, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten stoven. Check af en toe of het witloof niet aanbrandt.

  4. 4

    Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan. Bak de sint-jakobsvruchten 1 à 2 minuten per kant op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en een klein beetje zout. Serveer meteen met het witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de witloofstronkjes, snij de onderkant weg en snij elk stronkje in de lengte in 4. Spoel de sint-jakobsvruchten en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Verhit de olijfolie en 30g boter in een steelpan. Wacht tot de boter schuimt en leg dan de witloofkwartjes in de pan. Stoof ze zo’n 3 minuten op een middelhoog vuur tot ze lichtjes karamelliseren.

  3. 3

    Druppel er wat citroensap over en bestrooi met de poedersuiker. Zet het vuur lager, zet het deksel op de pan en laat 20 minuten stoven. Check af en toe of het witloof niet aanbrandt.

  4. 4

    Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan. Bak de sint-jakobsvruchten 1 à 2 minuten per kant op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en een klein beetje zout. Serveer meteen met het witloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.