Haverbroodjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Haverbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk en roer er de havervlokken door. Verbrokkel de verse gist en roer los met een beetje warme melk. Doe samen met de rest van de melk, de honing en het ei in de mengkom van de keukenrobot en kneed goed los.

  2. 2

    Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje toe aan het deeg. Ver­ deel de boter in blokjes en voeg samen met het zout toe. Kneed tot een glad en elastisch deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak er balletjes van. Duw ze lichtjes plat en leg ze op een met bak­ papier beklede bakplaat. Prik er met een vork en­kele gaatjes in, dek af en laat ze nog 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C.

  4. 4

    Bak de broodjes 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk en roer er de havervlokken door. Verbrokkel de verse gist en roer los met een beetje warme melk. Doe samen met de rest van de melk, de honing en het ei in de mengkom van de keukenrobot en kneed goed los.

  2. 2

    Zeef de bloem en voeg beetje bij beetje toe aan het deeg. Ver­ deel de boter in blokjes en voeg samen met het zout toe. Kneed tot een glad en elastisch deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en maak er balletjes van. Duw ze lichtjes plat en leg ze op een met bak­ papier beklede bakplaat. Prik er met een vork en­kele gaatjes in, dek af en laat ze nog 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C.

  4. 4

    Bak de broodjes 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.