Recept

Pizza bianca met broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Zeef de bloem. Los de droge gist op in 100 ml lauw water. Doe de gistoplos- sing, de suiker en de olijfolie bij de bloem en voeg dan ook het zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het in drie gelijke stukken en rol er bolletjes van. Laat de bolletjes één uur rijzen onder een vochtige keukendoek.

  2. 2

    Verwarm de oven op de hoogst mogelijke stand (250-300°C) en laat de bakplaat of pizzasteen gloeiend heet worden. Verdeel de broccoli in roosjes. Rol het deeg bol per bol uit op bakpapier. Verdeel er de broccoli, plakjes kaas en sneetjes spek over. Besprenkel met chilipeper en kruid royaal met versgemalen zwarte peper. Zet de pizza met bakpapier op de hete bakplaat of pizzasteen en bak 5 tot 7 minuten.

  3. 3

    PIZZA PRONTO!
    Een scheutje bier in pizzadeeg doet wonderen voor de korst. Het zorgt voor een goede gisting waardoor je deeg luchtig blijft en de bodem extra krokant wordt. De sneetjes smeuïge Maredsous zorgen dan weer voor een intense, volle smaak. De monniken maken die kaas trouwens speciaal voor bij het Maredsous Blond 6 bier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza bianca met broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!