Recept

Tarte tatin van rode ui en blauwschimmelkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de uien en snij ze in partjes. Snij de boter in stukjes. Verwarm de suiker met een scheutje bier in een ovenbestendige pan. Roer kort tot het vocht door de suiker is opgenomen. Laat op middelhoog vuur karamelliseren.

  2. 2

    Haal de pan van het vuur zodra de karamel goudkleurig is. Blus met de rest van het bier en roer er onmiddellijk de stukjes koude boter door. Blijf roeren tot alle boter opgenomen is en je een stroperige boterkaramel hebt.

  3. 3

    Schik de partjes ui op de karamel en dek af met het bladerdeeg. Vouw de randen naar binnen en zet 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg mooi gekleurd is.

  4. 4

    Laat de tarte tatin even afkoelen in de pan, zodat de karamel kan opstijven. Draai de taart om, verkruimel er de Pas de bleu over en werk af met verse tijm.

  5. 5

    HEERLIJK HARTIG
    Iedereen kent de fameuze tarte tatin met appeltjes, de taart die per ongeluk op de grond viel en een klassieker van formaat werd. Ook mango’s of peren en zelfs groenten doen het goed in dit taartje. Met deze combinatie van rode ui, gekaramelliseerd in de fruitige Liefmans Cuvée Brut en afgewerkt met Pas de bleu van het Hinkelspel verover je alle harten. Het zoetzure kriekbier en de hartige blauwschimmelkaas houden elkaar perfect in balans.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van rode ui en blauwschimmelkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!