Lekker Shop Shop

Varkenshaasje met krokant mosterdkorstje en geroosterde spruitjes

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, blancheer ze en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  2. Meng de panko met de kruiden, 2 el olijfolie, peper en zout. Besmeer het vlees royaal met mosterd, haal het door het kruidenpaneermeel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.

  3. Doe de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de oven, tot ze vanbuiten mooi bruin (maar niet donkerbruin!) zijn en gaar. Schep af en toe even om.

  4. Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer het met de geroosterde spruitjes.

  6. Tip! Lekker met aardappelgratin.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kippenbouten in mosterdkorstje en koolsalade

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

VIDEO: Gevulde gehaktballetjes

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Varkenshaasje met een mosterdkorstje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Varkenshaasje à la Ilse met appeltjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spruitjesquiche met oude kaas