Varkenshaasje met krokant mosterdkorstje en geroosterde spruitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje met krokant mosterdkorstje en geroosterde spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, blancheer ze en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Meng de panko met de kruiden, 2 el olijfolie, peper en zout. Besmeer het vlees royaal met mosterd, haal het door het kruidenpaneermeel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de oven, tot ze vanbuiten mooi bruin (maar niet donkerbruin!) zijn en gaar. Schep af en toe even om.

  4. 4

    Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer het met de geroosterde spruitjes.

  6. 6

    Tip! Lekker met aardappelgratin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, blancheer ze en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Meng de panko met de kruiden, 2 el olijfolie, peper en zout. Besmeer het vlees royaal met mosterd, haal het door het kruidenpaneermeel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de oven, tot ze vanbuiten mooi bruin (maar niet donkerbruin!) zijn en gaar. Schep af en toe even om.

  4. 4

    Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer het met de geroosterde spruitjes.

  6. 6

    Tip! Lekker met aardappelgratin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.