Vijgenclafoutis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vijgenclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de vijgen en laat uitlekken in een zeef. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. Smelt de boter.

  2. 2

    Zeef de bloem in een kom, met de kristalsuiker en een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren en het vanillemerg in. Meng alles met de garde en voeg geleidelijk
    de melk toe tot je een glad beslag krijgt. Voeg dan de gesmolten boter toe.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C (of 180°C op heteluchtstand). Vet de vorm(pjes) in met boter. Snij de vijgen in de lengte doormidden en doe in de vorm (-pjes). Vul aan met het beslag, bestrooi met rietsuiker.

  4. 4

    Bak de clafoutis 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C (of 160°C) en bak nog 20 minuten of 15 min. bij de individuele vormpjes. Haal uit de oven, zeef er poedersuiker over en dien warm op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de vijgen en laat uitlekken in een zeef. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap het merg eruit. Smelt de boter.

  2. 2

    Zeef de bloem in een kom, met de kristalsuiker en een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren en het vanillemerg in. Meng alles met de garde en voeg geleidelijk
    de melk toe tot je een glad beslag krijgt. Voeg dan de gesmolten boter toe.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C (of 180°C op heteluchtstand). Vet de vorm(pjes) in met boter. Snij de vijgen in de lengte doormidden en doe in de vorm (-pjes). Vul aan met het beslag, bestrooi met rietsuiker.

  4. 4

    Bak de clafoutis 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C (of 160°C) en bak nog 20 minuten of 15 min. bij de individuele vormpjes. Haal uit de oven, zeef er poedersuiker over en dien warm op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.