Recept

Pompoenschnitzel met polenta en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in dikke plakken en verwijder de schil. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng in een kom de geraspte kaas, het paneermeel, de peterselie, geraspte citroenschil en de knoflook. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Klop het ei los in een diep bord. Doe in een tweede bord de bloem, in een derde bord het paneermeelmengsel. Haal de plakken pompoen eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.

  3. 3

    Bestrijk een bakplaat met olijfolie, leg de schnitzels er op en laat 15 minuten garen in de oven. Draai de schnitzels om en laat nog 10 à 15 minuten verder garen. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.

  4. 4

    Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een minuutje voor het einde van de gaartijd de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Smelt de boter en laat ze bruin kleuren (maar niet verbranden). Serveer de schnitzel met de polenta, lepel er wat gesmolten boter over en werk af met pompoenpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenschnitzel met polenta en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!