Recept

Boekweittaart met erwtencrème en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras je gasten met deze hartige taart met erwtjes.

bereiding
  1. 1

    Schep de boekweitbloem op het werkvlak en meng met wat zout. Maak een kuiltje in het midden. Snij de koude bo- ter in blokjes en verdeel over de rand van de bloem. Doe het ei in het kuiltje en meng met een mes tot een kruimelig deeg. Kneed verder met de handen en vorm een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een quichevorm met boter. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en bekleed er de vorm mee. Dek af met bakpapier en leg er de peulvruchten in. Laat 20 minuten blind voorbakken in de oven. Verwijder bakpapier en peulvruchten en zet de bodem nog eens 5 à 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  3. 3

    Week de gelatine in koud water. Pel de sjalot en knoflook, hak ze fijn. Fruit glazig in een pan met hete boter. Voeg er de erwten aan toe en bak kort mee. Kruid met peper en zout, en voeg er de wijn en de bouillon aan toe. Laat afgedekt 5 à 7 minuten garen. Mix fijn en haal eventueel door een roerzeef.

  4. 4

    Knijp de gelatine uit en roer door de warme erwtenpuree. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spoel de munt en het basilicum en schud droog. Pluk de blaadjes van de steeltjes en hak fijn. Meng de kaas en de kruiden door de erwtenpuree. Kruid naar smaak bij.

  5. 5

    Klop de room stijf en schep door het mengsel. Stort op de deegbodem en zet koel weg. Laat minstens 30 minuten rusten. Serveer met verse munt en pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boekweittaart met erwtencrème en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!