Recept

Trifle met granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessert in laagjes scoort altijd.

bereiding
  1. 1

    Klop het puddingpoeder los in enkele eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook met 50 gram suiker. Klop er het opgeloste puddingpoeder door, laat al roerend indikken en haal de pan van het vuur. Het blijft een vrij lopende pudding. Laat de pudding afkoelen (leg er een vel vershoudfolie op en laat dat aansluiten op de pudding, dan vormt er zich geen vel).

  2. 2

    Haal de zaadjes uit de granaatappel, meng met de granaatappelsiroop.

  3. 3

    Snij de cake in dobbelstenen, verdeel de helft ervan over mooie glazen. Lepel er de granaatappelpitjes over en vervolgens een laagje pudding. Herhaal nog een keer. Maak je de trifle van tevoren, dan is dit het punt waarop je ‘m in de koelkast zet (je kunt ‘m 24 uur van tevoren klaarmaken).

  4. 4

    Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de slagroom over de glaasjes en werk af met wat granaatappelpitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!