Recept

Bombay aardappelen met ghee

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bombay aardappelen
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappe- len schoon en kook ze beet- gaar in lichtgezouten water. Kneus het komijn-, korian- der- en mosterdzaad.

  2. 2

    Verwarm de ghee in een pan en stoof er de gekneus- de specerijen in aan. Voeg de chilivlokken, het kerrie- poeder en de kurkuma toe. Doe de aardappelen erbij en roerbak tot ze een mooi kruidenkorstje hebben. Kruid met zout. Werk af met verse koriander en limoensap.

Ghee
  1. 1

    Neem een sauspan met stevige bodem, zorg ervoor dat de pan goed droog en proper is. Smelt de boter in de pan op een middelmatig vuur zonder deksel. Laat verder koken, roer af en toe, tot de boter begint te schuimen. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de boter klaart. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

  2. 2

    Verwijder het schuim met een lepel tot er een mooie heldere, goudkleuri- ge vloeistof overblijft.

  3. 3

    Laat de ghee 20 minuten afkoelen en giet door een fijne zeefdoek. Bewaar in een propere pot. Sluit de pot pas als de ghee volledig is afgekoeld. Je kunt de ghee 2 maanden bewaren, zowel op kamertempera- tuur als in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bombay aardappelen met ghee

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!