Gekonfijte eend met geroosterde druiven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gekonfijte eend met geroosterde druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een malse eendenbout op een bedje van polenta. Smullen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm 2 eetlepels eendenvet in een grote pan en bak er de eendenbouten langs alle kanten in aan. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de rest van het eendenvet en het kruidentuiltje toe en draai het vuur lager. Zorg ervoor dat de bouten onderstaan. Laat afgedekt 2 uur op laag vuur sudderen tot het vlees net niet van het been valt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de druiven op een bakplaat, besprenkel met olie en laat 20 minuten roosteren tot ze net beginnen te barsten.

  3. 3

    Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Serveer de bouten met de smeuïge polenta en geroosterde druiven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm 2 eetlepels eendenvet in een grote pan en bak er de eendenbouten langs alle kanten in aan. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de rest van het eendenvet en het kruidentuiltje toe en draai het vuur lager. Zorg ervoor dat de bouten onderstaan. Laat afgedekt 2 uur op laag vuur sudderen tot het vlees net niet van het been valt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de druiven op een bakplaat, besprenkel met olie en laat 20 minuten roosteren tot ze net beginnen te barsten.

  3. 3

    Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Serveer de bouten met de smeuïge polenta en geroosterde druiven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.