Recept

Zeebaars met gerookte tijm en herfstsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

VEELZIJDIGE VISJES
In plaats van zeebaars kun je ook andere vissen gebruiken zoals forel of goudbrasem. Gebruik ze in hun geheel en zorg er- voor dat ze panklaar zijn.

bereiding
  1. 1

    Spoel de zeebaars, ook de buikholte. Leg ze in een in- gevette ovenschaal. Steek de buik van de zeebaars vol met de verse kruiden. Spoel de citroen en snij in plakjes. Leg rond de vis. Sprenkel er olijfolie over, kruid met pe- per en grof zout en gaar 25 à 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Boen de zoete aardappel schoon, snij in stukken en gaar 5 minuten in lichtge- zouten water. Laat uitlek- ken. Spoel de sla en scheur in grove stukken. Spoel de vijgen en snij in kwartjes.

  3. 3

    Maak de paddenstoelen schoon, snij in stukken en bak ze in een grillpan. Gril ook de aardappelblokjes. Laat afkoelen.

  4. 4

    Doe de sla, champignons, eekhoorntjesbrood, zoete aardappel, druiven en vijgen in een grote kom. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rodewijnazijn over. Kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Strooi er nog de verbrokkel- de geitenkaas, koriander en pompoenpitten over.

  5. 5

    Haal de zeebaars uit de oven. Leg er de gedroogde tijm op en steek aan met een bunsenbrander of luci- fers. Serveer met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars met gerookte tijm en herfstsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!