Recept

IJslolly's met vijgen, pistache en vanille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puur zomerplezier op een stokje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de room met de melk en haal het pannetje van het vuur net voor het mengsel begint te koken.

  2. 2

    Klop de eidooiers los met de suiker en klop er de warme room door. Giet alles terug in de pan en laat op een laag vuurtje al roerend indikken. Roer er de vanille- zaadjes door en laat volledig afkoelen.

  3. 3

    Verdeel de crème in drie gelijke delen. Laat één deel zoals het is. Mix door het tweede deel de in stukjes gehakte vijgen. Roer door het derde deel de in stukjes gehakte pistaches en eventueel ook een druppeltje voedingskleurstof. Klop de slagroom stijf en roer telkens 1/3 ervan door elke crème.

  4. 4

    Verdeel eerst de vanillecrème over de ijslollyvormpjes. Laat een halfuurtje be- vriezen, zonder stokje. Voeg dan de pista- checrème toe, laat opnieuw een halfuurtje bevriezen en duw de stokjes erin. Verdeel er dan de vijgencrème over en laat verder bevriezen – het liefst een volledige nacht.

  5. 5

    Ontvorm de ijslolly’s en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJslolly's met vijgen, pistache en vanille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!