Geitenkaas in spekjasje met meloenrelish
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geitenkaas in spekjasje met meloenrelish

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    erwarm de oven voor op 220°C op de heteluchtstand. Snij elk rolletje geiten- kaas in 4. Omwikkel de geitenkaasjes kruiselings met de sneetjes spek.

  2. 2

    Leg de geitenkaasjes op een met bak- papier beklede bakplaat, druppel er olijf- olie over en bak ze 5 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten.

  3. 3

    Verdeel de meloenrelish over 4 borden, leg er telkens 2 geitenkaasjes bovenop, kruid met een beetje peper, bestrooi met de grofgehakte pistaches en serveer met vers basilicum.

Drie-meloenenrelish
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper fijn. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes fijn.

  2. 2

    Roer de mosterd, honing, olijfolie, sjalot, het pepertje en het limoensap door elkaar. Spoel het basilicum, schud droog, hak de blaadjes grof en voeg bij de dres- sing. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het meloenvruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Giet er de dressing over en meng. Dek af met een vel plasticfolie en laat minstens 1 uur in de koelkast trekken. Een succescombinatie met verse geitenkaas, maar ook met gepeperde feta, gegrilde halloumi of smeuïg gesmolten camembert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    erwarm de oven voor op 220°C op de heteluchtstand. Snij elk rolletje geiten- kaas in 4. Omwikkel de geitenkaasjes kruiselings met de sneetjes spek.

  2. 2

    Leg de geitenkaasjes op een met bak- papier beklede bakplaat, druppel er olijf- olie over en bak ze 5 minuten in de oven tot de kaas begint te smelten.

  3. 3

    Verdeel de meloenrelish over 4 borden, leg er telkens 2 geitenkaasjes bovenop, kruid met een beetje peper, bestrooi met de grofgehakte pistaches en serveer met vers basilicum.

Drie-meloenenrelish
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper fijn. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes fijn.

  2. 2

    Roer de mosterd, honing, olijfolie, sjalot, het pepertje en het limoensap door elkaar. Spoel het basilicum, schud droog, hak de blaadjes grof en voeg bij de dres- sing. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het meloenvruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Giet er de dressing over en meng. Dek af met een vel plasticfolie en laat minstens 1 uur in de koelkast trekken. Een succescombinatie met verse geitenkaas, maar ook met gepeperde feta, gegrilde halloumi of smeuïg gesmolten camembert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.