Kersengazpacho
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kersengazpacho

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood en week de sneetjes in een beetje water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Schil de komkommer,
    halveer ’m in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij 1⁄4 van de komkommer in kleine blokjes voor de afwerking en snij de rest grof. Schil de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
    Snij ze in stukken. Spoel de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten.
    Snij 8 kersen fijn voor de afwerking.

  2. 2

    Doe alle groenten en de kersen, het uitgeknepen brood, het citroensap en de olijfolie in de blender en mix goed fijn. Voeg 200 ml koud water toe of meer tot het soepje de juiste dikte heeft. Kruid met paprika- en chilipoeder.

  3. 3

    Zet het soepje minstens 1 uur in de koelkast. Spoel de peterselie en hak grof. Meng met de kersen en komkom- merblokjes voor de afwerking en zet het mengsel in de koelkast.

  4. 4

    Breng het soepje op smaak met peper en zout en verdeel over glaasjes. Werk af met wat van het kersen- komkommermengsel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood en week de sneetjes in een beetje water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Schil de komkommer,
    halveer ’m in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij 1⁄4 van de komkommer in kleine blokjes voor de afwerking en snij de rest grof. Schil de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
    Snij ze in stukken. Spoel de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten.
    Snij 8 kersen fijn voor de afwerking.

  2. 2

    Doe alle groenten en de kersen, het uitgeknepen brood, het citroensap en de olijfolie in de blender en mix goed fijn. Voeg 200 ml koud water toe of meer tot het soepje de juiste dikte heeft. Kruid met paprika- en chilipoeder.

  3. 3

    Zet het soepje minstens 1 uur in de koelkast. Spoel de peterselie en hak grof. Meng met de kersen en komkom- merblokjes voor de afwerking en zet het mengsel in de koelkast.

  4. 4

    Breng het soepje op smaak met peper en zout en verdeel over glaasjes. Werk af met wat van het kersen- komkommermengsel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.