Recept

Burger met brie, spek en kriekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieken, verwijder de steel- tjes en de pitten. Pel de ui, halveer ’m en snij ’m in fijne halve ringen. Stoof de ui glazig in een pannetje met olie. Blus met het kersensap en de azijn. Voeg de honing toe, kruid met peper en zout en een snuifje kaneel. Doe er de krieken bij en laat lichtjes inkoken, tot de krieken zacht zijn. Los het maïszetmeel op in 1 à 2 el koud water en bind er de saus mee.

  2. 2

    Snij de brie in plakjes. Spoel de rucola, zwier droog. Halveer de plakjes spek, bak ze in een pan zonder vetstof knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Meng het gehakt met de peterselie en de geraspte citroenschil, kruid met peper en zout en vorm er 4 burgers van. Bak ze in een pan met olie 3 minuten aan elke kant.

  4. 4

    Snij de broodjes open en rooster ze even op de snijkant. Beleg met rucola, een burger, spek, kaas en kriekjes en sluit de broodjes. Serveer met de rest van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burger met brie, spek en kriekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!