Sardientjes in kruidenolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sardientjes in kruidenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verhit 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak daarin de sardientjes 4 tot 5 minuten aan beide kanten. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Leg ze in een ondiepe schaal. Zet ze, afgedekt, in de koelkast.

  3. 3

    Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan. Doe er de wijnazijn, 0.5 el water, de gepelde en geplette knoflook en de tuinkruiden, peper en zout bij. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan.

  4. 4

    Laat de marinade volledig afkoelen en schenk ze dan bij de gebakken sardientjes. Dek af en zet nog minstens 24 uur in de koelkast.

  5. 5

    Serveer de sardientjes in aparte schaaltjes met krokant stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Bak daarin de sardientjes 4 tot 5 minuten aan beide kanten. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Leg ze in een ondiepe schaal. Zet ze, afgedekt, in de koelkast.

  3. 3

    Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan. Doe er de wijnazijn, 0.5 el water, de gepelde en geplette knoflook en de tuinkruiden, peper en zout bij. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan.

  4. 4

    Laat de marinade volledig afkoelen en schenk ze dan bij de gebakken sardientjes. Dek af en zet nog minstens 24 uur in de koelkast.

  5. 5

    Serveer de sardientjes in aparte schaaltjes met krokant stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.