Recept

Hertenrack met kruidenkorst, zoeteaardappelpuree en in wijn gesmoorde sjalotjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon, prik erin met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 50 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Haal ze uit de oven, laat kort afkoelen en pel ze. Doe ze in een passe-vite en pureer ze met de honing, gesmolten boter, kardemom, kaneel, sinaasappelsap en sinaasappellikeur. Hou warm.

  3. 3

    Spoel de sinaasappel en snij hem in flinterdunne plakjes. Doe het sinaasappelsap met de suiker in een steelpannetje en verhit op een zacht vuur tot de suiker volledig is opgelost. Laat er de schijfjes sinaasappel een halfuur tot 40 minuten in konfijten.

  4. 4

    Maak de sjalotten. Verhit de olie in een pannetje. Pel de sjalotten en laat ze 5 minuten kleuren in de olie. Voeg de wijn, bouillon, laurier, tijm, peperbolletjes, suiker en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur zachtjes smoren. Haal het deksel van de pan en laat nog een extra 10 minuten inkoken. Schep er de sjalotten uit en voeg de boter toe. Hou warm op een laag vuurtje.

  5. 5

    Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie. Zet het vlees 15 minuten in de oven.

  6. 6

    Spoel de groene kruiden en hak ze fijn. Meng ze met de boter, het paneermeel en de eidooiers. Verdeel over het vlees en zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot het vlees mooi rosé is. Als je het liever meer doorbakken hebt, laat je het 5 à 10 minuten langer garen. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 à 15 minuten rusten.

  7. 7

    Snij het hertenrack in plakjes en serveer met de zoeteaardappelpuree, de sjalotten en de saus. Haal de schijfjes sinaasappel uit de siroop en werk er de borden mee af. Versier met een takje kervel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenrack met kruidenkorst, zoeteaardappelpuree en in wijn gesmoorde sjalotjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!