Recept

Perentaart met chocolade en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een samenhangend mengsel. Wikkel in plasticfolie, laat 30 min. rusten in de koelkast.

  2. 2

    Schil de peren, laat het steeltje eraan, verwijder het klokhuis langs onderen. Besprenkel met citroensap.

  3. 3

    Snij het vanillestokje open. Breng de wijn aan de kook met appelsap, 50 g suiker en het vanillestokje. Leg de peren erin en breng weer aan de kook. Haal de pan van het vuur. Laat de peren afkoelen in de siroop.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een taartvorm. Bestuif het werkvlak met bloem, rol het deeg erop uit en leg in de vorm. Prik de bodem in met een vork, dek af met bakpapier en vul met steunvulling. Bak 15 min. blind voor.

  5. 5

    Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de boter erdoor, hou apart. Klop de eieren en de dooier met de resterende suiker en de perenlikeur au bain-marie tot een crème. Haal van het vuur. Roer de chocolade, het amandel- en bakpoeder en de room erdoor.

  6. 6

    Haal de taartbodem uit de oven, verwijder bakpapier met steunvulling en giet de vulling op de taartbodem. Zet de peertjes erin en bak 25 min. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met gehakte amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perentaart met chocolade en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!