Recept

Kerststronk met chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de rode vruchten ontdooien in een zeef. Vang het sap op.

  2. 2

    Maak de chocolademousse. Smelt de chocolade au bainmarie. Laat afkoelen tot 37°C. Klop intussen het eiwit stijf met wat druppels citroensap, voeg lepel per lepel de suiker toe en klop verder tot het eiwit glanst. Spatel het eiwit door de chocolade en laat de mousse minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Klop de eieren met de suiker tot een dikke, witte massa die als een lint van de kloppers loopt. Zeef de bloem en het cacaopoeder en spatel ze door het eimengsel. Strijk het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 7 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm op een keukenhanddoek, haal het bakpapier weg en laat afkoelen.

  4. 4

    Maak de vulling. Laat de suiker met het rodevruchtensap in een pannetje inkoken tot siroop.

  5. 5

    Bestrijk de biscuit met siroop en smeer er een laagje chocolade mousse op. Blijf wat weg van de randen. Verdeel de rode vruchten over de biscuit en rol op tot een stronk. Leg ’m met de naad naar onderen op een serveerschotel. Werk de buitenkant af met chocolademousse en trek er met een vork ’nerven’ in. Werk de basis af met meringues, de bovenkant met chocoladeschilfers, paddenstoeltjes en blaadjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerststronk met chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!