Lamsbout met saffraanvulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsbout met saffraanvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feest op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers 1 teentje knoflook.

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. Vulling

  3. 2

    Verkruimel 2 sneetjes wit brood zonder korst en meng in een kom met een flinke scheut melk.

    Doe er amandelpoeder, parmezaan en verkruimelde fetakaas bij.

    Breng op smaak met een portie saffraan, één uitgeperst teentje knoflook, gehakte peterselie en peper en zout.

    Meng alles tot een homogene pasta. Als deze te droog is voeg je er nog wat melk aan toe.

  4. 3

    Vul de lamsbout met de saffraanvulling, rol dicht en bind vast met keukentouw.

    Braad het vlees langs alle kanten aan in olijfolie.

    Leg nog 2 (ongepelde) teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn in de braadslede en zet in de oven gedurende 10 minuten.

    Voeg er een glas droge witte wijn bij en laat nog 5 minuten garen. 

  5. 4

    Verlaag de oventemperatuur tot 180° C en laat nog 40 tot 50 minuten garen.

    Haal het vlees uit de braadslede en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.

    Blus het aanbaksel met een scheutje witte wijn.

    Doe er 1 eetlepel bloem en 2 dl room bij.

    Breng op smaak met peper en zout en roer de saus tot de gewenste dikte. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers 1 teentje knoflook.

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. Vulling

  3. 2

    Verkruimel 2 sneetjes wit brood zonder korst en meng in een kom met een flinke scheut melk.

    Doe er amandelpoeder, parmezaan en verkruimelde fetakaas bij.

    Breng op smaak met een portie saffraan, één uitgeperst teentje knoflook, gehakte peterselie en peper en zout.

    Meng alles tot een homogene pasta. Als deze te droog is voeg je er nog wat melk aan toe.

  4. 3

    Vul de lamsbout met de saffraanvulling, rol dicht en bind vast met keukentouw.

    Braad het vlees langs alle kanten aan in olijfolie.

    Leg nog 2 (ongepelde) teentjes knoflook en 2 takjes rozemarijn in de braadslede en zet in de oven gedurende 10 minuten.

    Voeg er een glas droge witte wijn bij en laat nog 5 minuten garen. 

  5. 4

    Verlaag de oventemperatuur tot 180° C en laat nog 40 tot 50 minuten garen.

    Haal het vlees uit de braadslede en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.

    Blus het aanbaksel met een scheutje witte wijn.

    Doe er 1 eetlepel bloem en 2 dl room bij.

    Breng op smaak met peper en zout en roer de saus tot de gewenste dikte. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.