Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De hartige versie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6-7).

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze.

  3. 3

    Meng de aardappelpuree met de boter, het eiwit en de room. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem 4 individuele siliconen bakvormpjes die de vorm van een halve bol hebben. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.

  5. 5

    Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.

  6. 6

    Leg in elk bakvormpje een stukje kaas.

  7. 7

    Vul de bakvormpjes verder op met het beslag.

  8. 8

    Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

  9. 9

    Neem het uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6-7).

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze.

  3. 3

    Meng de aardappelpuree met de boter, het eiwit en de room. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem 4 individuele siliconen bakvormpjes die de vorm van een halve bol hebben. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.

  5. 5

    Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.

  6. 6

    Leg in elk bakvormpje een stukje kaas.

  7. 7

    Vul de bakvormpjes verder op met het beslag.

  8. 8

    Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

  9. 9

    Neem het uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.