Recept

Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De hartige versie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6-7).

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze.

  3. 3

    Meng de aardappelpuree met de boter, het eiwit en de room. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem 4 individuele siliconen bakvormpjes die de vorm van een halve bol hebben. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.

  5. 5

    Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.

  6. 6

    Leg in elk bakvormpje een stukje kaas.

  7. 7

    Vul de bakvormpjes verder op met het beslag.

  8. 8

    Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

  9. 9

    Neem het uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6-7).

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze.

  3. 3

    Meng de aardappelpuree met de boter, het eiwit en de room. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem 4 individuele siliconen bakvormpjes die de vorm van een halve bol hebben. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.

  5. 5

    Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.

  6. 6

    Leg in elk bakvormpje een stukje kaas.

  7. 7

    Vul de bakvormpjes verder op met het beslag.

  8. 8

    Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).

  9. 9

    Neem het uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!