Recept

Pasta met doperwtjes en saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke pasta die klaar is in een wip

bereiding
  1. 1

    Kook 300 g doperwtjes (vers of diepvries) 6 à 7 minuten in een ruime hoeveelheid gezouten water.

  2. 2

    Giet af en spoel onmiddellijk om de mooie groene kleur te bewaren.

    Kook intussen 320 g pasta (castellane, farfalle, spirelli...) beetgaar.

  3. 3

    Stoof een fijngesnipperd sjalotje aan in 20 g boter en voeg er de blaadjes van 2 takjes marjolein en enkele saffrandraadjes (of een klein doosje) aan toe, roer en doe er de doperwtjes bij.

  4. 4

    Giet er 2 dl room bij en laat even inkoken.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Verdeel de pasta en de saus over de borden, werk af met 30 g gehakte nootjes (amandel, hazelnoot, pijnboompitjes...) en 30g geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met doperwtjes en saffraan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!