Gebakken kipreepjes met salade van venkel en sinaasappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken kipreepjes met salade van venkel en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in reepjes. Spoel de venkel en snij met een mandoline of dunschiller in fijne plakjes. Schil de sinaasappel à vif, snij de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.

  2. 2

    Kruid de kipreepjes met het korianderpoeder, peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in de helft van de olijfolie.

  3. 3

    Meng de venkel met de peterselie in een ruime kom. Schenk er de wijnazijn en de rest van de olijfolie over. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg er de sinaasappelpartjes aan toe en roer voorzichtig om.

  4. 4

    Hussel de kip goed door de sinaasappelvenkelsalade en werk af met wat extra peterselieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in reepjes. Spoel de venkel en snij met een mandoline of dunschiller in fijne plakjes. Schil de sinaasappel à vif, snij de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.

  2. 2

    Kruid de kipreepjes met het korianderpoeder, peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in de helft van de olijfolie.

  3. 3

    Meng de venkel met de peterselie in een ruime kom. Schenk er de wijnazijn en de rest van de olijfolie over. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg er de sinaasappelpartjes aan toe en roer voorzichtig om.

  4. 4

    Hussel de kip goed door de sinaasappelvenkelsalade en werk af met wat extra peterselieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.