• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsburgers met oregano

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het ei, de oregano, komijn, parmezaan, peper en zout. Verdeel in 8 porties, rol er balletjes van en druk ze plat.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de saus. Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit beide aan in olie, voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en harissa toe en laat op een zacht vuurtje onder deksel garen. Roer er tot slot de plattekaas door en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de burgers 3 à 4 minuten per kant, in boter of olie, tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg de pitabroodjes een paar minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn.

  4. 4

    Snij de broodjes doormidden, leg er een lamsburger in en serveer met saus, sla, plakjes tomaat en uiringen. Strooi er nog wat oregano over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het ei, de oregano, komijn, parmezaan, peper en zout. Verdeel in 8 porties, rol er balletjes van en druk ze plat.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de saus. Snipper de knoflook en sjalot fijn. Fruit beide aan in olie, voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en harissa toe en laat op een zacht vuurtje onder deksel garen. Roer er tot slot de plattekaas door en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de burgers 3 à 4 minuten per kant, in boter of olie, tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg de pitabroodjes een paar minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn.

  4. 4

    Snij de broodjes doormidden, leg er een lamsburger in en serveer met saus, sla, plakjes tomaat en uiringen. Strooi er nog wat oregano over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.