Recept

Tong met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de helft van de schil. Schil alle sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopend sap op.

  2. 2

    Breng het sinaasappelsap aan de kook met 150 ml water, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout.

  3. 3

    Doe de couscous in een grote kom met deksel. Schenk er 3 kopjes kokend heet water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Maak dan de couscouskorrels los met een vork.

  4. 4

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snipper hem heel fijn. Doe hem, samen met de sinaasappel, bij de couscous.

  5. 5

    Schil de komkommer, snij hem overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snij de komkommer in boogjes.

  6. 6

    Doe de arachide- en de olijfolie met de kervel, de bieslook en de peterselie in een mengbeker. Pureer met de staafmixer.

  7. 7

    Spoel de tongfilets en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 2 minuten aan elk kant.

  8. 8

    Verdeel de couscous en de gebakken tongfilets over de borden. Werk af met kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tong met couscous
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de helft van de schil. Schil alle sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopend sap op.

  2. 2

    Breng het sinaasappelsap aan de kook met 150 ml water, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout.

  3. 3

    Doe de couscous in een grote kom met deksel. Schenk er 3 kopjes kokend heet water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Maak dan de couscouskorrels los met een vork.

  4. 4

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snipper hem heel fijn. Doe hem, samen met de sinaasappel, bij de couscous.

  5. 5

    Schil de komkommer, snij hem overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snij de komkommer in boogjes.

  6. 6

    Doe de arachide- en de olijfolie met de kervel, de bieslook en de peterselie in een mengbeker. Pureer met de staafmixer.

  7. 7

    Spoel de tongfilets en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 2 minuten aan elk kant.

  8. 8

    Verdeel de couscous en de gebakken tongfilets over de borden. Werk af met kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!