Tong met couscous
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tong met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de helft van de schil. Schil alle sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopend sap op.

  2. 2

    Breng het sinaasappelsap aan de kook met 150 ml water, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout.

  3. 3

    Doe de couscous in een grote kom met deksel. Schenk er 3 kopjes kokend heet water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Maak dan de couscouskorrels los met een vork.

  4. 4

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snipper hem heel fijn. Doe hem, samen met de sinaasappel, bij de couscous.

  5. 5

    Schil de komkommer, snij hem overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snij de komkommer in boogjes.

  6. 6

    Doe de arachide- en de olijfolie met de kervel, de bieslook en de peterselie in een mengbeker. Pureer met de staafmixer.

  7. 7

    Spoel de tongfilets en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 2 minuten aan elk kant.

  8. 8

    Verdeel de couscous en de gebakken tongfilets over de borden. Werk af met kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de helft van de schil. Schil alle sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopend sap op.

  2. 2

    Breng het sinaasappelsap aan de kook met 150 ml water, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout.

  3. 3

    Doe de couscous in een grote kom met deksel. Schenk er 3 kopjes kokend heet water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Maak dan de couscouskorrels los met een vork.

  4. 4

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snipper hem heel fijn. Doe hem, samen met de sinaasappel, bij de couscous.

  5. 5

    Schil de komkommer, snij hem overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snij de komkommer in boogjes.

  6. 6

    Doe de arachide- en de olijfolie met de kervel, de bieslook en de peterselie in een mengbeker. Pureer met de staafmixer.

  7. 7

    Spoel de tongfilets en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 2 minuten aan elk kant.

  8. 8

    Verdeel de couscous en de gebakken tongfilets over de borden. Werk af met kruidenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.