Recept

Scampispiesjes met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Lepel ze over de scampi’s en schep goed om. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de worteltjes in blokjes en de asperges in stukjes. Halveer de sperzieboontjes. Blancheer de groenten 1 minuut in gezouten water. Spoel ze met koud water en laat uitlekken.

  3. 3

    Doe de couscous met de komijnzaadjes en een snuifje zout in een grote schaal. Giet er 200 ml kokend water bij. Dek af en laat 5 minuten zwellen, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork. Vermeng met de worteltjes, de boontjes en de asperges.

  4. 4

    Steek de gemarineerde scampi’s aan stevige stukjes citroengras (of aan houten spiesje). Rooster ze 4 minuten op de tafelgrill of in de grillpan. Keer de spiesjes af en toe om. Serveer ze met de couscous. Werk af met bieslooksnippers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampispiesjes met couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!