Chocolade-hazelnootkoekjestaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolade-hazelnootkoekjestaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Mix voor de bodem 100 g in stukjes gebroken koekjes met de boter en de suiker. Strijk dit mengsel egaal uit over de bodem van een ronde springvorm met een diameter van 24 cm. Zet de bodem 1 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten in een droge pan en bestrooi met het zout. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof. Breek 300 g koekjes in stukjes in een mengkom en doe er de noten bij.

  3. 3

    Smelt voor het taartmengsel de chocolade au bain-marie. Klop de room lobbig en spatel ‘m samen met de hazelnootsiroop door de gesmolten chocolade. Giet bij het koekjes-notenmengsel. Meng alles door elkaar, maar zorg dat de koekjes zichtbaar blijven. Giet het mengsel op de koekjes- bodem en zet opnieuw 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Maak net voor het serveren een chocoladesaus. Breng 100 ml room aan de kook. Haal van het vuur en laat er 200 g chocolade in smelten. Bestrooi de taart met poeder suiker en serveer de warme chocoladesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Mix voor de bodem 100 g in stukjes gebroken koekjes met de boter en de suiker. Strijk dit mengsel egaal uit over de bodem van een ronde springvorm met een diameter van 24 cm. Zet de bodem 1 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten in een droge pan en bestrooi met het zout. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof. Breek 300 g koekjes in stukjes in een mengkom en doe er de noten bij.

  3. 3

    Smelt voor het taartmengsel de chocolade au bain-marie. Klop de room lobbig en spatel ‘m samen met de hazelnootsiroop door de gesmolten chocolade. Giet bij het koekjes-notenmengsel. Meng alles door elkaar, maar zorg dat de koekjes zichtbaar blijven. Giet het mengsel op de koekjes- bodem en zet opnieuw 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Maak net voor het serveren een chocoladesaus. Breng 100 ml room aan de kook. Haal van het vuur en laat er 200 g chocolade in smelten. Bestrooi de taart met poeder suiker en serveer de warme chocoladesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.