Recept

Chocolade-hazelnootkoekjestaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Mix voor de bodem 100 g in stukjes gebroken koekjes met de boter en de suiker. Strijk dit mengsel egaal uit over de bodem van een ronde springvorm met een diameter van 24 cm. Zet de bodem 1 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven.

  2. 2

    Rooster de hazelnoten in een droge pan en bestrooi met het zout. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof. Breek 300 g koekjes in stukjes in een mengkom en doe er de noten bij.

  3. 3

    Smelt voor het taartmengsel de chocolade au bain-marie. Klop de room lobbig en spatel ‘m samen met de hazelnootsiroop door de gesmolten chocolade. Giet bij het koekjes-notenmengsel. Meng alles door elkaar, maar zorg dat de koekjes zichtbaar blijven. Giet het mengsel op de koekjes- bodem en zet opnieuw 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Maak net voor het serveren een chocoladesaus. Breng 100 ml room aan de kook. Haal van het vuur en laat er 200 g chocolade in smelten. Bestrooi de taart met poeder suiker en serveer de warme chocoladesaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-hazelnootkoekjestaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!