Recept

Moussaka

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Pel de uien en de knoflook en snipper fijn. Stoof glazig in olijfolie.

 2. 2

  Schraap de wortel, schil de selder en ze snij in blokjes. Doe dit bij de uien. Schep om en zet het vuur zachter. Spoel de aubergine en snij in dunne plakken, bestrooi met zout en zet even opzij. Snij de courgette in dunne plakken.

 3. 3

  Bak het gehakt rul. Doe het bij de groenten, met de tomatenpuree en harissa naar smaak. Laat even meebakken. Blus met de wijn, kook even op. Zet het vuur zacht en doe er de tomatenblokjes, de droge kruiden en de kaneel bij. Kruid met peper en zout. Laat anderhalf uur sudderen, met het deksel half op de pot.

 4. 4

  Schil de aardappelen en snij in flinterdunne plakjes. Spoel het zout van de aubergine, en dep droog.

 5. 5

  Smelt voor de saus de boter, bestrooi met de bloem. Doe er de melk bij en blijf op een zacht vuur roeren tot de saus indikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

 6. 6

  Verwarm de oven op 180°C. Giet een laagje bechamel in een beboterde ovenschaal. Leg daarop een laag aardappel, kruid met peper en zout. Dan een laag courgette en wat lamsragout. Daarna een laag aardappelen, een laagje saus en de aubergine. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met bechamel en aardappel. Kruid met peper en zet 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!