Chutney van witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chutney van witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker op een toastje met wildpaté.

bereiding
  1. 1

    Bak in een pan de ui en voeg er dan het witloof aan toe. Laat even stoven.

  2. 2

    Voeg de suiker, de witte wijn, de witte porto en pectine toe. Laat 15 minuten koken en blus dan met de appelciderazijn.

  3. 3

    Laat nog 20 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Lekker op een toastje met wildpaté. Je kunt de chutney ook bewaren: doe 'm in een brandschoon bokaaltje, schroef het deksel erop en laat afkoelen. Je kunt de chutney ongeopend 6 maanden bewaren op een donkere plek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak in een pan de ui en voeg er dan het witloof aan toe. Laat even stoven.

  2. 2

    Voeg de suiker, de witte wijn, de witte porto en pectine toe. Laat 15 minuten koken en blus dan met de appelciderazijn.

  3. 3

    Laat nog 20 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Lekker op een toastje met wildpaté. Je kunt de chutney ook bewaren: doe 'm in een brandschoon bokaaltje, schroef het deksel erop en laat afkoelen. Je kunt de chutney ongeopend 6 maanden bewaren op een donkere plek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.