Recept

Chutney van witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker op een toastje met wildpaté.

bereiding
  1. 1

    Bak in een pan de ui en voeg er dan het witloof aan toe. Laat even stoven.

  2. 2

    Voeg de suiker, de witte wijn, de witte porto en pectine toe. Laat 15 minuten koken en blus dan met de appelciderazijn.

  3. 3

    Laat nog 20 minuten sudderen tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Lekker op een toastje met wildpaté. Je kunt de chutney ook bewaren: doe 'm in een brandschoon bokaaltje, schroef het deksel erop en laat afkoelen. Je kunt de chutney ongeopend 6 maanden bewaren op een donkere plek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chutney van witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!