Visserspannetje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visserspannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toen ik lang geleden aan mijn moeder, die met deze visschotel bezig was, vroeg wat we gingen eten, zei ze: ‘Onsmadollen met peperknollen’. Sindsdien noemt de hele familie dit visserspannetje zo.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snijd de wortelen en de prei in kleine stukjes. Fruit ze in een klontje boter en kruid met peper en zout. Blus de groenten met de witte wijn en voeg er het verkruimelde visbouillonblokje en 100 ml water aan toe. Voeg er de room aan toe en roer goed. Laat de groenten zachtjes pruttelen tot de wortel beetgaar is.

  3. 3

    Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Maak er stevige puree van met de boter en de melk. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe hem in een spuitzak.

  4. 4

    Bestrijk een ovenschaal met boter. Leg er in het midden de verschillende soorten vis in. Spuit puree langs de rand. Lepel de groenten met de saus over de vis. Strooi er de garnaaltjes en de gehakte kruiden over. Werk de schotel af met de geraspte kaas.

  5. 5

    Zet de schaal 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi goudgeel is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snijd de wortelen en de prei in kleine stukjes. Fruit ze in een klontje boter en kruid met peper en zout. Blus de groenten met de witte wijn en voeg er het verkruimelde visbouillonblokje en 100 ml water aan toe. Voeg er de room aan toe en roer goed. Laat de groenten zachtjes pruttelen tot de wortel beetgaar is.

  3. 3

    Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Maak er stevige puree van met de boter en de melk. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe hem in een spuitzak.

  4. 4

    Bestrijk een ovenschaal met boter. Leg er in het midden de verschillende soorten vis in. Spuit puree langs de rand. Lepel de groenten met de saus over de vis. Strooi er de garnaaltjes en de gehakte kruiden over. Werk de schotel af met de geraspte kaas.

  5. 5

    Zet de schaal 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi goudgeel is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.