Linguine met gepofte kerstomaten en krokante ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linguine met gepofte kerstomaten en krokante ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de saus. Pel en snipper de uien. Spoel de kruiden, laat ze uitlekken en hak ze fijn.

  2. 2

    Stoof de ui in olijfolie. Voeg de suiker en de tomatenpuree toe. roer goed. Schenk de rode wijn erbij en laat verdampen. Voeg de tomatenblokjes en de verse kruiden toe en laat 10 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix de saus en zeef, kruid met peper en zout. leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat. bak de ham in 10 minuten krokant in de oven. laat afkoelen en breek in stukken.

  4. 4

    Verhit olijfolie en stoof er de kerstomaten in, schep om tot ze bijna openbarsten. bestrooi met zeezout en versgemalen peper. kook de pasta beetgaar, giet af en schep mee door de saus.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Schik er de stukken krokante ham en de kerstomaten bij en bestrooi met vers basilicum en fetablokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de saus. Pel en snipper de uien. Spoel de kruiden, laat ze uitlekken en hak ze fijn.

  2. 2

    Stoof de ui in olijfolie. Voeg de suiker en de tomatenpuree toe. roer goed. Schenk de rode wijn erbij en laat verdampen. Voeg de tomatenblokjes en de verse kruiden toe en laat 10 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix de saus en zeef, kruid met peper en zout. leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat. bak de ham in 10 minuten krokant in de oven. laat afkoelen en breek in stukken.

  4. 4

    Verhit olijfolie en stoof er de kerstomaten in, schep om tot ze bijna openbarsten. bestrooi met zeezout en versgemalen peper. kook de pasta beetgaar, giet af en schep mee door de saus.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden. Schik er de stukken krokante ham en de kerstomaten bij en bestrooi met vers basilicum en fetablokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.