Recept

Gehakttaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooi voor een buffet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalot en de knoflook. Beboter de taartvorm. Klop de eidooier los.

  2. 2

    Fruit de sjalot en knoflook in de boter. Doe er het gehakt bij en bak het rul. Kruid met peper, zout en de komijnzaadjes.

  3. 3

    Leg 6 plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg er dan nog een rij van 6 plakjes boven, zodat je een rechthoekige lap krijgt. Druk de naden goed aan of rul met een met bloem bestoven deegrol over het deeg.

  4. 4

    Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en rol tot een lange rol. Snij hem in stukken van 2 à 3 cm.

  5. 5

    Schik de rolletjes in de taartvorm. Bestrijk ze met de eidooier en strooi er sesamzaadjes over.

  6. 6

    Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bladerdeeg mooi begint te kleuren. Lekker bij een buffet of als lunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehakttaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!