Gehakttaart met roze peperbesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehakttaart met roze peperbesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker landelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel en snipper de uien en knoflook. 

  2. 2

    Bak het gehakt rul in de olie. Doe er de soepgroenten, ui en knoflook bij en bak even mee. Roer de tomatenpuree door en blus met de groentebouillon. Laat 3 minuten zachtjes koken. Kruid met zout, peper, paprika en suiker. Roer er de sausbinder (zetmeel) door en laat indikken. 

  3. 3

    Verwarm de melk met de boter. Giet de aardappelen af en pureer ze met de warme melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

  4. 4

    Schep het gehakt in een ovenschaal en dek af met puree. Zet 20 minuten in de oven. Garneer eventueel voor het serveren met roze peperbolletjes en tuinkruiden. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel en snipper de uien en knoflook. 

  2. 2

    Bak het gehakt rul in de olie. Doe er de soepgroenten, ui en knoflook bij en bak even mee. Roer de tomatenpuree door en blus met de groentebouillon. Laat 3 minuten zachtjes koken. Kruid met zout, peper, paprika en suiker. Roer er de sausbinder (zetmeel) door en laat indikken. 

  3. 3

    Verwarm de melk met de boter. Giet de aardappelen af en pureer ze met de warme melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

  4. 4

    Schep het gehakt in een ovenschaal en dek af met puree. Zet 20 minuten in de oven. Garneer eventueel voor het serveren met roze peperbolletjes en tuinkruiden. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?