Mosseltjes met tartaarsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosseltjes met tartaarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortel en spoel de selder. Snij de groenten in stukken, doe ze met de wijn en het laurierblad in een grote kookpan.

  2. 2

    Spoel de mosselen in koud water, tot het water helder blijft. Doe ze bij de groenten in de pan. Kruid met peper en zout. Kook, afgedekt, 5 minuten op een hoog vuur. Schud na 3 minuten een keer op.

  3. 3

    Laat de mosselen een beetje afkoelen. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht, en laat het eveneens afkoelen.

  4. 4

    Laat de zilveruitjes uitlekken. Snipper ze fijn. Roer 3 el kookvocht van de mosselen door de mayonaise. Voeg er de zilveruitjes en de gehakte tuinkruiden aan toe.

  5. 5

    Leg de halve mosselschelpen mooi naast elkaar op een grote serveerschaal. Schep er een lepeltje tartaarsaus in. Zet tot het serveren in de koelkast.

  6. 6

    Vermeng de bloem met een snuifje peper en zout. Haal de mosselen door de bloem. Bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Leg in elke halve schelp een warme mossel op de lichtjes gekoelde tartaarsaus. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortel en spoel de selder. Snij de groenten in stukken, doe ze met de wijn en het laurierblad in een grote kookpan.

  2. 2

    Spoel de mosselen in koud water, tot het water helder blijft. Doe ze bij de groenten in de pan. Kruid met peper en zout. Kook, afgedekt, 5 minuten op een hoog vuur. Schud na 3 minuten een keer op.

  3. 3

    Laat de mosselen een beetje afkoelen. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht, en laat het eveneens afkoelen.

  4. 4

    Laat de zilveruitjes uitlekken. Snipper ze fijn. Roer 3 el kookvocht van de mosselen door de mayonaise. Voeg er de zilveruitjes en de gehakte tuinkruiden aan toe.

  5. 5

    Leg de halve mosselschelpen mooi naast elkaar op een grote serveerschaal. Schep er een lepeltje tartaarsaus in. Zet tot het serveren in de koelkast.

  6. 6

    Vermeng de bloem met een snuifje peper en zout. Haal de mosselen door de bloem. Bak ze goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  7. 7

    Leg in elke halve schelp een warme mossel op de lichtjes gekoelde tartaarsaus. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.