Recept

Kippensoep met macaroni en groene kool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snij in fijne ringen. Maak de wortel en selder schoon en snij in kleine stukjes. Snij de kool in repen.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een grote kookpot, fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de stukjes kip toe en bak ze rondom goudbruin. Voeg de selder en wortel toe, en doe er nadien de groene kool bij. Roerbak kort tot de groene kool wat zachter wordt. Voeg de bouillon, tomatenpuree en tijm toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur stoven.

  3. 3

    Voeg de macaroni toe en kook nog een 8-tal minuten verder tot de macaroni beetgaar is. Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek krokant in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Verdeel de kippensoep over borden en werk af met een plakje spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippensoep met macaroni en groene kool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!