• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofwok met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een oosters tintje

bereiding
  1. 1

    Was het witloof en snij het in smalle repen. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de scampi's hierin 15 minuten marineren. Pel de ui en snij in fijne ringen.

  2. 2

    Snij de gember en rode chili fijn. Maak zestes van een halve limoen en pers de limoen dan uit.

  3. 3

    Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak hierin de gember, rode chili en rode uiringen. Voeg er het witloof aan toe en stoof evcen aan. Voeg de gemarineerde scampi's toe samen met het limoensap. Bak ze kort aan en doe er dan de kokosmelk bij.

  4. 4

    Maak de rijstnoedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.

  5. 5

    Laat de wok nog even sudderen. Werk af met de zeste. Serveer met de rijstnoedels en kruid af met verse kroianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Was het witloof en snij het in smalle repen. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de scampi's hierin 15 minuten marineren. Pel de ui en snij in fijne ringen.

  2. 2

    Snij de gember en rode chili fijn. Maak zestes van een halve limoen en pers de limoen dan uit.

  3. 3

    Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak hierin de gember, rode chili en rode uiringen. Voeg er het witloof aan toe en stoof evcen aan. Voeg de gemarineerde scampi's toe samen met het limoensap. Bak ze kort aan en doe er dan de kokosmelk bij.

  4. 4

    Maak de rijstnoedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.

  5. 5

    Laat de wok nog even sudderen. Werk af met de zeste. Serveer met de rijstnoedels en kruid af met verse kroianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.