Stoofpotje van kikkererwten, tomaat en scampi's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje van kikkererwten, tomaat en scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk stoofpotje met scampi's, klaar in 40 minuten.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de bruine suiker, het paprikapoeder, de garam massala en het kerriepoeder toe en laat 1 minuut meebakken, zodat de aroma's vrijkomen.

  2. 2

    Voeg de tomaten, het bouillonblokje en 100 ml water toe. Laat 30 minuten op een zacht vuur stoven zonder deksel. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat alles nog 4 minuten mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de scampi's op een hoog vuur in 2 minuten gaar en voeg ze toe aan de stoofpot. Serveer met verse koriander en Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de bruine suiker, het paprikapoeder, de garam massala en het kerriepoeder toe en laat 1 minuut meebakken, zodat de aroma's vrijkomen.

  2. 2

    Voeg de tomaten, het bouillonblokje en 100 ml water toe. Laat 30 minuten op een zacht vuur stoven zonder deksel. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat alles nog 4 minuten mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de scampi's op een hoog vuur in 2 minuten gaar en voeg ze toe aan de stoofpot. Serveer met verse koriander en Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.