Recept

Salade van tarwekorrels met kalkoenfilet, artisjokken en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In blik vind je vooral paarse artisjokken. Ze zijn klein en zacht en er zit zo goed als geen stro in. Let erop dat ze niet te zuur zijn.

bereiding
  1. 1

    Kook de tarwekorrels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder stromend water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bak deze goudbruin in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Borstel de champignons schoon, halveer grote exemplaren en bak ze kort mee met het vlees. Breng op smaak met knoflook, peper en zout en laat afkoelen. Spoel de citroentijm en laat uitlekken.

  4. 4

    Maak de dressing: roer het citroensap en de schil door de olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snijd de artisjokken in stukken en schep ze met de kalkoen en de champignons door de tarwe, samen met de dressing. Werk af met takjes citroentijm

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van tarwekorrels met kalkoenfilet, artisjokken en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!