Recept

Gevulde kalfsrollade met groene kool en tagliatelle

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winters gebraadje, nu eens niet met kroketten maar met pasta.

bereiding
  1. 1

    Overgiet de gedroogde paddenstoelen met 300 ml kokend water en laat 30 minuten wellen. Hou het vocht bij.

  2. 2

    Maak de blaadjes van de kool los en blancheer 5 minuten. Laat schrikken onder koud water, laat uitlekken en hak fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Laat de paddenstoelen 5 minuten meestoven. Meng het paneermeel met de paddenstoelenmix, kool, parmezaan en eieren. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng ½ kl zout, 1 kl peper en het paprikapoeder. Leg het vlees open en wrijf het in met de kruiden. Verdeel er de helft van de vulling over en rol het vlees op. Bind vast met keukentouw.

  4. 4

    Schroei het gebraad rondom dicht in een pan met hete olijfolie. Leg het in een ovenschaal en schep er de rest van de vulling rond. Overgiet met de witte wijn en het weekwater van de paddenstoelen. Dek af en zet in de oven.

  5. 5

    Verlaag na 15 minuten de temperatuur tot 180°C. Laat nog 30 à 45 minuten garen. Bij een kerntemperatuur van 65 à 70°C is het gebraad rosé, bij 75 à 80°C is het gaar. Verwijder de laatste 15 minuten het deksel. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en meng met de paddenstoelen-koolmengeling.

  7. 7

    Snij het vlees in plakken en serveer met de pasta. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kalfsrollade met groene kool en tagliatelle

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!