Recept

Snoekbaars met citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk receptje met een lekker fris aroma dankzij de citroensaus.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Spoel de groente en laat uitlekken. Borstel de champignons droog schoon. Breek bij 8 grote champignons de steeltjes van de hoedjes. Houd de 8 hoedjes apart en hak de steeltjes en de overige champignons fijn.

  2. 2

    Fruit het gesnipperde sjalotje samen met de stukjes champignon en de peterselie in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Vul de 8 champignonhoedjes met het mengsel. Zet 12 minuten in de warme oven. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. 3

    Snijd het vel van de snoekbaars 3 à 4 keer in om te voorkomen dat de vis gaat krullen. Smelt een klont boter in een pan en bak de vis daarin goudbruin en krokant: eers t de velkant, vervolgens nog 2 minuten de andere kant. Kruid de snoekbaars met peper en zout.

  4. 4

    Leg de vis in een ovenschaal en zet die nog 7 minuten bij de champignons in de oven.

  5. 5

    Maak de saus. Smelt een eetlepel boter, strooi er de bloem en een snuifje kurkuma bij en roer goed. Blus met de visfond en het citroensap en laat al roerend indikken. Roer er de dooiers door en verwarm de saus maar laat ze niet meer koken. Kruid met honing, peper en zout.

  6. 6

    Roerbak de spinazie kort op een hoog vuur. Kruid de blaadjes met peper, zout en nootmuskaat.

  7. 7

    Zet serveerringen op de borden. Leg er een laagje spinazie en een laag rijst in. Herhaal dit nog eens. Haal de ringen voorzichtig weg. Leg er een stukje gebakken snoekbaars bij. Werk af met de champignons en de citroensaus en garneer met blaadjes bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snoekbaars met citroensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!