Gevulde courgette met spruitjes en aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde courgette met spruitjes en aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon en breng ze aan de kook in lichtgezouten water. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de spruitjes en de aardappelen beetgaar.

  2. 2

    Spoel de courgettes. Snij ze overlangs doormidden en schep er het vruchtvlees met pitjes voorzichtig uit. Leg de courgettehelften naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Giet de spruitjes af. Smelt in dezelfde pan de boter en doe er de honing en de afgeriste tijmblaadjes bij. Wentel de spruitjes door de honingboter en roer er ook de aardappelbokjes en walnoten door.

  4. 4

    Vul de courgettehelften met spruitjes, noten en aardappelblokjes en bestrooi met geraspte parmezaan. Zet 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon en breng ze aan de kook in lichtgezouten water. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de spruitjes en de aardappelen beetgaar.

  2. 2

    Spoel de courgettes. Snij ze overlangs doormidden en schep er het vruchtvlees met pitjes voorzichtig uit. Leg de courgettehelften naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Giet de spruitjes af. Smelt in dezelfde pan de boter en doe er de honing en de afgeriste tijmblaadjes bij. Wentel de spruitjes door de honingboter en roer er ook de aardappelbokjes en walnoten door.

  4. 4

    Vul de courgettehelften met spruitjes, noten en aardappelblokjes en bestrooi met geraspte parmezaan. Zet 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.