Recept

Pizza met zeevruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelf pizza maken is bij ons thuis altijd een beetje feest. Mijn jongste zoon van tien gedraagt zich dan als een echte chef en bedenkt de lekkerste toppings.

bereiding
  1. 1

    Meng 300 ml lauw water met de gedroogde gist en een snufje suiker.

  2. 2

    Zeef de bloem met het zout in een kom en maak er een kuiltje in. Giet er een beetje gistwater in en kneed lichtjes.

  3. 3

    Voeg er de olijfolie en de rest van het gistwater aan toe en kneed 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.

  4. 4

    Laat 1 uur afgedekt in een met bloem bestoven kom op een warme plek rijzen.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 4 stukken, kneed het nog even door en rol elk stuk uit tot een lap van 25 cm doorsnede.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  7. 7

    Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de pulpo, als het grotere inktvissen zijn, in kleinere stukken.

  8. 8

    Breng de passata op smaak met wat oregano, de geperste knoflookteentjes, peper en zout. Verdeel de passata over de pizzabodems.

  9. 9

    Verdeel de ringen ui over de pizza’s, leg er de pulpo en de mosselen bij. Werk af met plakjes mozzarella. Besprenkel met olijfolie.

  10. 10

    Schuif de pizza’s de voorverwarmde oven in en bak ze 15 minuten. Werk af met het vers basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met zeevruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!