Recept

Zalmpakjes met filodeeg en kruidensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de zalm droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en zet opzij. Spoel de citroen. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Spoel het basilicum, hak fijn en verdeel in 2 porties.

  2. 2

    Meng 5 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil. Kwast 1 vel filodeeg er lichtjes mee in, strooi er wat basilicum over, leg er een tweede vel filodeeg bovenop, kwast dit opnieuw in met het oliemengsel en basilicum. Werk zo verder tot er 4 keer 4 vellen filodeeg op elkaar liggen en 1 portie basilicum op is. Leg hier telkens een zalmhaasje bovenop, de roze kant naar onderen.

  3. 3

    Meng de andere portie basilicum, samen met de lente-uitjes en 1 eetlepel olijfolie, door de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de 4 zalmhaasjes. Vouw het filodeeg langs elk zalmhaasje naar boven toe tot pakketjes. Leg ze met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk lichtjes met olie. Bak 25 minuten in de oven, of tot het pakje goudbruin is.

  4. 4

    Spoel de rucola, peterselie, dragon en kervel, schud droog en meng. Pel de sjalot, snipper fijn, meng met de olijfolie en dragonazijn en kruid met peper en zout. Maak de kruidensalade aan met de vinaigrette en verdeel over 4 borden. Snij de zalmpakketjes doormidden en leg ze erop. Serveer met de Griekse yoghurt.

  5. 5

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmpakjes met filodeeg en kruidensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!