Pastasalade met gemarineerde kerstomaatjes en ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pastasalade met gemarineerde kerstomaatjes en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ricotta is een romig Italiaans zuivelproduct dat wordt gemaakt van wei die twee keer wordt gekookt. Je kunt het vervangen door een bol buffelmozzarella.

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing: roer alle ingrediënten goed door elkaar. Giet de dressing over de gehalveerde tomaatjes.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, meng met de tomaten en laat afkoelen. Schep af en toe om. Snijd de korsten van de sneden wittebrood.

  3. 3

    Mix het brood met de knoflook en een scheutje olijfolie in een blender. Bak het kruim goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Spoel het basilicum en laat uitlekken. Pluk de blaadjes.

  4. 4

    Verdeel de ricotta in vlokjes over de pasta en kruid met peper, zout en basilicum. Werk af met geroosterd broodkruim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing: roer alle ingrediënten goed door elkaar. Giet de dressing over de gehalveerde tomaatjes.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, meng met de tomaten en laat afkoelen. Schep af en toe om. Snijd de korsten van de sneden wittebrood.

  3. 3

    Mix het brood met de knoflook en een scheutje olijfolie in een blender. Bak het kruim goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Spoel het basilicum en laat uitlekken. Pluk de blaadjes.

  4. 4

    Verdeel de ricotta in vlokjes over de pasta en kruid met peper, zout en basilicum. Werk af met geroosterd broodkruim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.